26.8.10

kat sini

Kat sini, its ok bila seorang lelaki itu menangis
Risaukan anaknya
Kat sini, tengok seorang ibu matanya merah menangis lagi lah selalu.

Baby masuk OT
Baby keluar OT

Baby masuk ICU
Baby keluar ICU

Sebelum bertolak ke OT, parents yg lain akan beri kata semangat..
Ayat biaser saya 'jangan risau sangat ok, InsyaAllah, semuanya selamat'

Ada yg muka lega, bila balik OT, tanda baby ok
Ada yang muka sedih, baby koma atau masuk ICU
Time tu, dah tak de ayat yang boleh menteteramkan jiwa.

Melayu, Cina, India,tak kira apa bangsa, selalu tanya khabar. Soalan yang best tanya, tp tak berapa best nak jawab 'bila u boleh keluar? Kalau keluar cepat soalan dijawab dengan senyum lebar.

Biasernya ibu yang jaga anak
Tp ada juga ayah yang jaga
Yang bibik jaga pun ada
Yang anak ditinggalkan begitu saja pun ada

Kat sini.. memerhatikan gelagat orang
Satu pengajaran, satu iktibar
Mengajar saya menjadi lebih redha dan sabar.

No comments:

Post a Comment