22.11.10

Best!!

kalau pergi sabah rugi kalau tak makan C-food... murah dan segar... tapi kena pandai cari restaurant lah..sebab cara masakan kat sana tak sama ngan semenanjung.. susah sikit nak makan tom yam ala thai yg betul2 kaw...

restaurant yang sedap masakannya kat sabah selalu masak ala2 Chinese style. Ni ada satu saya nak recommend. Nama restaurant tu Gayang.... tapi dia selalu penuh, siap datang dengan bas tuuuu... kalau rasa nak pergi, elok lah recci tempat tu dulu.. sebab jalan nak masuk dia tak serupa jalan... macam tak percaya jer.. coz dah lah semak samun, jalan tak rata... kalau malam.. memang seram betul lalu kat situ..

tapi bila dah sampai... wow.... bertangki2 ikan, kepah, ketam, udang, belut dan macam-macam.. ceduk sendiri.. best... malam tu, kami makan  brokoli dan cendawan sos tiram,  crispy fried soft shell crab (superb!!), udang butter dan siakap stim.... saya memang kebulur tahap cipan lah... belum sempat udang nak sampai, makanan lain dah nak dekat abis dah.....


Udang minimum order 1/2 kilo, ketam minimum order 3 ekor...untuk ikan tu saiz siakap paling kecik.....

No comments:

Post a Comment