13.11.10

jangan tepon-tepon lah

wahhhh... tahniah kepada semua yang berjaya dan cemerlang dalam UPSR... bangga dan terharu bila baca utusan semalam...yang kembar cemerlang, yang buta cemerlang, yang yatim cemerlang, yang sakit kulit cemerlang, anak penyanyi cemerlang.....

teringat zaman kecik-kecik dulu....

saya bukan budak yang pandai pun...orang dolu-dolu, kalu anak cikgu jer, mesti kata anak cikgu pandai...
ntah naper..iyer ayah saya garang tau. tiap-tiap malam, kat rumah kalu mengajar, kami adik beradik dah biaser kena ketut ketampi, sepuk dengan buku, piat telinga.... bila ayah gi masjid, macam sonok plak, sebelum ayah balik rumah kami dah tido dulu...

bila naik kerete pegi sekolah pun macam trauma, sebab ayah akan soal sifir! anak-anak jiran yang tumpang kerete pun kena soal sama... kelat jer muka diaorang.... kkkaahhh....tu pasal macam mana kecohnyer kami, bila naik kereta jer terus jadi batu... sebab takut kena soalan2 cepu emas....

bila setiap kali musim dapat result exams, hah mula lah terima panggilan dari mak sedara, pak sedara, tok sedara, ketua kampng, jiran... sibuk nak tau result exammm...ishhhhhh.... saya paling tak gemar lah... apa yg nak sibuk2.....  jangan tepon-tepon lah....

hhheehheee.... sekarang bila ada anak, saya tak kan tanya result anak orang lain...melainkan dia bukak citer tu dulu.... hhheeehhhh sebab saya msih terasa betapa tak gemar nyer saya ketka dolu.....

berbalik pada citer UPSR.... hheehhee... kakak saya dapat 5A, adik laki saya dapat 5A, yang bongsu dapat 4A... saya????

ada sekali... bila in-laws beborak pasal result exams.... diorang termasuk my biras, my hubby... result mmg cemerlang lah....yg kelakar.. diorag mcm kutuk2 sayang dengan my bro in law yg dapt 4A atau 3 A tuuu (fyi, my bro in law tu skrg doctor tau)... saya dari mula2 dah sengeh2... bila diorang tanya saya punya result, dengan terang dan jelas saya cakap 1A, 4B.... hhhehheeee result UPSR yg paling teruk dalam sejarah keluarga kami skrg.... hhhehhee.....diorang gelak saya pun gelakk.... :p

7 comments:

  1. seronok dah ade 3 hero. i baru ada 2 heroin. :D

    ReplyDelete
  2. salam kenal,
    hehehe...UPSR is just a beginning...pembuka semangat kata org ..heheh..saya dulu pon dpt 2A 2B 1C jer...heheheh

    ReplyDelete
  3. salam persahabatan.... iyer...betul just a beginning...saya pun tak pernah sorok result saya.. sebab skrg compare ngan kawan2 upsr yg gempak2 dulu, skrg saya boleh senyum lebar... thanks..

    ReplyDelete
  4. 2 heroin? best tuhhh... ada teman gosip, teman shopping... hheeheee nak tukar tips tak? pssssttt.... camner tip nak dapat baby girl?...hhhee

    ReplyDelete
  5. tak penting mcm mana kita bermula, yg penting bagaimana akhirnya..hehe.

    ReplyDelete
  6. baca post..mmg mengembalikan nostalgia
    dulu ingat dapat 5a's .. sure srp no hal nye
    but sapa tau kuasa Allah swt, srp saya dapat 13 agg ...menangis seharian sebab malu hehehehe
    alhamdulillah spm dpt gred 1 sbb dah tersedar
    :D

    ReplyDelete
  7. Nia: yer betullll... saya setuju lah!

    Izazi: hehehe.... tahniah dapat gred 1. saya mmg style lambat matang... asik main jer... yer la budak kampung.. hehhe :)

    ReplyDelete