22.11.10

macam pelancong

hehehe... dah banyak kali pergi sabah, tpi kali ni terasa macam pelancong plak. hubby jadi macam pemandu pelancong. sepanjang jalan dia akan cakap, ni kedai paling dekat, ni maybank paling dekat, ni dobi paling dekat, ni stesen minyak paling dekat.. macam -macam lah paling dekat... tapi tu semua pun sebenarnya jauh dari tempat kerja dia....

kalau pergi sabah, orang pompuan biaser ler.. MUSTI beli mutiara atau kristal.. kawan saya cakap kalau beli kat pasar pilipin tu agak mahal coz dia harga tourists.. so kena tanya la orang-orang yag dok sana, diaorg tau la lorong mana yang jual lebih murah... saya ada beli mutiara sabah air tawar... dua tali... tu tak tau bila nak ikat buat gelang... mutiara air masin, mahal (still murah compare ngan semenanjung), dia lagi cantik, putih gebu berkilat dan bulat dia pun cantekkk, sekata nyer.. mutiara air tawar jauh lebih murah compare dengan mutiara air masin... .. tapi susah nak cari bulat yang cantik... bentuk pun semua tak sama...


mirul beli key chains for his teachers

pergi pasar kat KK... ni memang khas tujuan mencari kuih cincin.. ni sedap, dibuat dari gula melaka, tapi dia rangup.. kalau gigit krup..krup...krup.. , kalau bawa kat opis, memang tak boleh makan sorok... saya beli untuk biras...4 bungkus... untuk saya beli 3 bungkus.. nak bawak gi opis.. kalau korang singgah KK, kuih ni wajib beli, sedap.. selalu kakak yang jual dia akan bagi sample, tapi saya makan sample tu macam 4-5 kali lah jugak. heheheh...


kuih cincin yang glamour di KK

pastu berjalan-jalan keliling KK, pergi singgah warung jual  ikan dan sayur tepi jalan... bukannyer nak beli pun, just amik gambar jer... heheheheh

geram jer tengok ikan segar2 ni....

kotam masak lomak cili padi pon sodap, buek goreng berlado ponn sodapppppp....


Segar dan murah.. macam-macam udang.... saya suka udang lipan (tak der dalam gambar ni), macam pelik sikit rgupa dia... tapi sedap dimakan kalau digoreng rangup..


4 comments:

  1. saya suka cincin itu!!
    kat sini.. sebalang dia jual 20 hinggit!!!

    ReplyDelete
  2. heheheh.... sana murah bah... lain kali kita tolong belikan ek..

    ReplyDelete
  3. i pun suka udang lipan..mmg sedap kalau goreng rangup

    ReplyDelete
  4. dazzlinglily: yer?? sama selera lah ni.. kat sana besar2 tu yang sedap.. kat semenanjung ni saiz dia cinonit jer.. besar jari kelingking.. nak wat per...

    ReplyDelete