26.11.10

nasi lemak untuk sarapan


nasik lemak yang penunh dengan sambal, ikan masin dan ikan bilis


Orang kata cara pemakaan orang Malaysia tak bagus, tak sihat. mungkin  juga betul, contohnya diri saya sendiri. Tengok lah.. kalau senduk tu, tak ingat kalori.. ni time pagi, tengah hari nanti? malam nanti? padahal untuk sarapan pagi, doktor kata sebiji epal atau sebijil pisang berserta air susu atau jus dah memadai.

Untuk tahun hadapan, saya berazam untuk mengambil makanan yang lebih seimbang. Untuk kebaikkan diri juga. tak tau lah mampu buat ker tak.. sebab bila tak pekena nasik atau mee atau bender2 berat, macam resah jer..tak selesa perut ni :)  saya memang seorang yang kuat makan...... jadi kalau ada sesiapa yang nak buat kebajikan, boleh belanja saya makan, sure tak nyesal punya....

4 comments:

  1. makanan kat malaysia ni memang sedap...mcm2 semua ada...terutama utk bekpez..tapi yg paling best nasi lemak lah...ahaks...;d

    ReplyDelete
  2. start esok le...
    :)

    tahun depan lama lagi!!
    ngelat!!

    ReplyDelete
  3. rieyana: mmeg betull... tu pasal bila gi over-c jer.. dalam seminggu dah nak balik dah... tak tahan oooo...

    Dr Singa: hhuhuuu... nanti la.. nak tunggu panaskan engine dulu....

    ReplyDelete
  4. dah mum nasi lemak...tgk2 jam...bila lak nak lunch nie...ahaks...;d

    ReplyDelete