29.11.10

siapa kita??

orang tanya camner baby?
jawapan: jaundice tinggi....blood transfer..... duodenal stenosis....... operation......plumanory stenosis.... kromosom test... result belum dapat lagi

dia tanya lagi: anak ko yg sulung pun  ada problem kan?
jawapan: iyer... ezcema... dah bertambah baik.

tanya lagi: yang no 2?
jawapan saya: yang tu sihat, cuma lambat cakap jer...

tanya lagi: apa pasal anak ko sumer ada problem? darah ko ngan laki ko tak ok kot...
serius saya terasa....

tapi jawapan saya: siapa kita nak mempersoalkan pemberian Allah? siapa kita?

4 comments:

  1. kak ayin.. oh no.. serius as tak sangka ad org akn cakap camtu.. as yg bc ni pun terasa.. takpelah, sbr ye akak.. you know what, tiap kali as bc entry akak tntg mslh anak² akak, as rasa, wow what a strong mom she is.. cool giller.. kalau as dah taip emo² dah.. huhu~ ms jumpa anak² akak yg skejap tu pun, serius i never look at them in a sympathy way or any negative feelings. i was so happy yet rs nk trime twrn jd bibik sehari :D kids, all of them are like angles form heaven! siap btau kak miyyah ag if as tak kawen, as nak amek anak angkat :D

    ReplyDelete
  2. mulut siapa yang tak ada insurans tu!!
    aku yang baca ni pun rasa nak debik je dia!!!

    ReplyDelete
  3. As,
    akak dah biaser dah.. dulu masa mirul kulit dia teruk, kulit kepala dia sampai macam merekah2.. ramai yang elak dekat dengan dia, siap tarik anak2 jangan dekat.. pastu ada yang depan org ramai, tanya kuat2 kenapa kulit dia macam tu...

    thanks dear...

    ReplyDelete
  4. DrSinga, geramkan... ada yg kata darah hubby tak 'match' dengan darah saya.. pastu saya tanya dia balik.. ada ker test nak buat sebelum kawen nak tau darah kita 'match' ker tak 'match' dengan calon suami?? dia diam...

    ReplyDelete