19.12.10

Bye Bye Smart Reader


congratulation anak ibu....

Amirul memang sayang sangat kat sekolah dia. Dia sayang sangat kat teachers terutama Teacher Rokiah dan Teacher Jazila.  Saya pun dalam ramai teachers kat situ, memang 2 orang ni jer la yang saya selalu borak.. ohhh.. dan teacher Ng yang meminati Arman hehehe..

Hari-hari Amirul akan cerita pasal kawan-kawan dia..hari-hari dia akan cerita pasal teachers dia. 'teacher Rokiah baikkk, hari ni dia sapukan abang krim. Sebab abang gatal'. 'teacher Jazila cantik la bu. Rambut dia cantik'. hahahahha... kengkadang bila rambut saya serabai di rumah, dia akan cakap rambut teacher Jazila yang cantik tu, secara tak langsung.. sendiri mau ingat lah.... ahahhaha.....

Saya memang suka pun sekolah tu. Diaorag paham la dengan eczema Amirul. Amirul selalu ponteng sekolah.  Jadi kengkadang ada subjek-subjek yang dia tertinggal. Tapi teachers kat sekolah sabar ajar Amirul.

Budak-budak yang sekolah sana pun saya suka, walaupun kengkadang pensil tekan dia kalau bawak 4, makan 4 jugak yang hilang. Saya tak berapa kisah. Sebab sekurang-kurangnya, kengkawan Amirul boleh terima dia seadanya. Bila kulit mirul besisik jer, saya selalu tanya dia 'ada kawan-kawan abang ejek abang tak?' Dia cakap tak. Lega.... Sebab saya dapat tahu dari seorang mom yang ada anak eczema, kat sekolah (sekolah lain) anak dia kena ejek dengan kawan-kawan.. Kesian kan....

Last week, pergi ambil result kat sekolah. Saya memang berdebar giler... hahahah... result tadika pun saya berdebar, ntah camner resulr PMR dia nanti, SPM dia nanti... hahahaha... syukur, Amirul dapat no6 dalam kelas dia.. Banyak peningkatan. Sebab masa mid year exam, dia dapat no 11/12... Saya memang bangga sungguh dengan dia...  Teacher Rokiah kata untuk student yang banyak kali tak datang sekolah, ini adalah pencapaian yang bagus. heheheh...



Remarks from his teacher

Smart Reader Kids Bukit Keramat memang best bagi saya. Sebab saya bandingkan dengan smart reader di bangi (pernah sokolah sana untuk 3 bulan masa jaga mama (MIL)). Anak saya seronok belajar kat Smart Reader Bukit Keramat sebab ada masa belajar ada masa main. Diaorang ada buat lawatan kat beberapa tempat. Masa meraikan Teachers Day, teachers pun buat persembahan jugak khas untuk students. Ada playground. Ada computer class. Ada cooking class. Makanan pun ok, kengkadang makan beehoon, donut, kuih, roti selang seli.  

Di Bangi, smart reader bagi makan biskut tetiap hari. Saya pernah tanya principal dia kenapa bagi biskut tiap2 hari, principal kata taknak budak2 ni kena food poisoning.  Entah la, macam mana nak belajar kalau perut lapar.  Saya ada call smart reader HQ, dia kata menang tak der guideline detail pasal makan2 tapi dinasihati bagi makanan yang berkhasiat dan balance dalam seminggu. Bila saya tanya kenapa ada smart reader bagi biskut tetiap hari.  Dia suruh saya hantar complaint letter :). Hari-hari homeworks punya lah banyak. (banyak, bukan setakat 2 homeworks sehari)  Jangan kan kata Amirul, saya pun stress.  Selama 3 bulan kat sana, tak pernah pun pergi lawatan, dan sebelum tu pun tak der lawatan. Tak der masa tempat nak main maybe sebab sekolah atas rumah kedai. Saya bukan nak memburukkan sekolah Smart Reader di Bangi. Sekadar berkongsi pengalaman. 

Ok, berbalik kepada sekolah Smart Reader Bukit Keramat yang best... hehehe..Amirul pesan kat saya, last day dia nak belikan bunga yang ada teady bear kat teachers dia... amboiii... romantik lah pulak... tak kan lah nak bagi kat teacher Rokiah dan teacher Jazila jer...nanti macam man dengan teachers lain.. untuk tidak mengecilkan hati mana2 pihak, saya pun belikan kek Recret Recipe jer... Ok lah tuu.... Sedih amirul nak tinggalkan sekolah dia. Dia kata tahun depan dia nak sekolah kat situ jugak... eheheh... "tahun depan abang kena sekolah betul2, dah tak boleh main lagi' kata saya.


Amirul dengan classmates dan teacher Rokiah.


kawan baik dia...


 :)

3 comments:

  1. pandainya amirul...
    si baik dia hint je rambut teacher cantik kalo dia telus kutuk rambut ibu? adoiiii...

    ReplyDelete
  2. hahaah.... ayat lain dia kalau dia nak tegur... dia cakap...'Ibu, kenapa dengan rambut ibu?' atau 'rambut ibu kelakar la...'

    ReplyDelete
  3. wahh .. dah jadi datin jazila ni

    ReplyDelete