15.12.10

check lubang

kicap tiruan 'vs' kicap ori

Balik umah, korang check penutup kicap korang... kalau cap kipas udang la...  kalau tutup dia ada lubang macam botol kiri, maknanyer kicap tiruan..... kalau tutup dia  tak der lubang , macam botol kanan tu maknanyer kicap ori....korang selamat....hehehe

mungkin ada yang sakit perut dua-tiga hari ni, tapi tak tau pasal apa... maybe sebab kicap korang...

tak tau org negeri lain.. orang johor mmg suka kicap... makan asam pedas, wajib kicap, walaupun asam pedas johor pekat dan kawww... kicap mesti ada.. makan goreng pisang mesti ada kicap..  makan sambal pun sama, banyak mana sambal dia bubuh kat nasik, banyak tu jugak kicap yang dia letak.... nasik jadi hitam.. tapi pedas... hehehe

pssttt... jangan sampai gila kicap macam orang itu...... maka pizza letak kicap, makan spegetti pun letak kicap.. heheh... jangan mareee.......

5 comments:

  1. MDT mkn laksa letak kicap...perghhh!!!

    ReplyDelete
  2. ish...menyenget betul kepala ni bila baca title tadi.
    ooo..lubang kat penutup kicapppppp...:P

    ReplyDelete
  3. MTD; hehhehe... 1st time dengar niii... best ker laksa letak kicap??

    belle:hahhaha.... nasib baik akak tak letak word 'dia' kat hujung title.. hahaha

    ReplyDelete
  4. laaaaaa.......
    mendaalah ni pun ada tiruan!!
    .
    *angkat tangan*
    saya orang johor yang sejak saya tau makan..dah makan kicap kipas udang ini..tapi saya tak pernah makan pizza dengan kicap!! kim salam hi-5 dengan orang johor itu ya!!

    ReplyDelete
  5. haahhaha... DrSinga... dia bukan org kita lah... dia org perak! hahahahah...

    ReplyDelete