27.12.10

Kentut kamu, kentut saya, dan kentut dia...

kalau macam ni berlaku pada kita....

Orang lelaki kuat kentut? Itu sebenarnya satu fakta.

Orang lelaki suka kentut depan orang (terutama isteri) dan muka  dia masih selamba?.... itu memang biaser kita dengar.. dan kita nampak... hehehe...

Pernah dengar pasangan bergaduh kerana kentut? iyer saya pernah dengar.. heheheh.. pasangan itu suami isteri lah yer... jarang masa couple dah nak kentut depan GF/BF dia kan?

pottt..poottt... preeetttt...



1. Satu kajian menunjukkan 96.3% lelaki mengaku apabila kentut, manakala hanya 2.1% wanita sahaja mengaku apabila kentut. Lalaki perlu mengeluarkan gas dalam lingkungan 1.5 - 2.5 liter gas sehari , dalam menghasilkan 12 kali kentut, cukup untuk mengembungkan sebiji belon! Manakala wanita kentut dalam average 7 kali untuk mengeluarkan 1-1.5 liter gas sehari.


Nota: utk orang pompuan, kalau suami, tunang, boyfriend kentut banyak, jangan marah, maafkan jer la.. dah memang diorang cam tuuu..


2. Punca utama mengasilkan banyak kentut apabila bercakap berlebihan atau bercakap sambil makan. Kalau makan nangka pun kentut banyak tau (pengalaman sendiri). Ada beberapa lagi makanan terutama sayuran yg disenaraikan seperti bawang, broccoli, kobis, kekacang.

Nota: orang yang vegetarian, kentut banyak , tapi bau kurang.

3. Gas kentut manusia mengandungi 50-60% nitrogen dan 30-40% karbon dioksida. Yg lain methane dalam 5-10%.

Nota: Sebenarnya, kentut lembu dan kambing menghasilkan 35% gas methane di atmosphere, yang meningkatkan global warming. Oleh itu, kamping dan lembu yang kentut tu juga harus dipersalahkan membesarkan lubang di lapisan ozon.

heheh.. kalau suami kita kentut depan kita, tak payah marah.. kita kena bagi galakan dan sokongan.. heheh.... dengan bersuara...'tak per yang.... ayang kentut lagi.. kentut ayang wanggggiiiiiiii sangat....saya suka lah!'

naper? tak percaya? fakta diperolehi hasil kajian tau, bukan sindiri bikin. Info diperolehi dari buku "Why men don't have a clue, and women always need more shoe".

2 comments:

  1. syanur shah27/12/10 8:34 PM

    "kambing dan lembu yang kentut tu juga harus dipersalahkan membesarkan lubang di lapisan ozon." hahahaha...... :)

    ReplyDelete
  2. hi syanur, thanks for visiting my blog... hheheh lawak kan? bila baca baru tau, patutlah bila lalu kandang lembu, rasa panas jer...sama ada suhu lembu2 itu ataupun global warming.. hheehhee

    ReplyDelete