21.1.11

Bila dia jadi model

Ada kawan cakap Arman comey. Kenapa tak hantar dia pergi jadi model. hahhaha.... saya gelak jer. Memang dulu ada pernah hantar gambar dia kat majalah, sekali jer. Ada lah terpilih tapi bukan pemenang. Saya bukannya rajin macam biras saya. Biras saya, Kak Long Myra memang rajin hantar anak-anak dia pergi joint contest baby/kids comel. Dah beberapa kali juga keluar kat majalah, jadi model... saya tumbang kembang semangkuk.. hehehhe.

Jubah Jr yang saya tempah LizOthman.com dah sampai. Saya tempah untuk 3 orang jejaka kat rumah saya tu. LizOthman kata nanti kalau posing bertiga, kirim gambar nak letak dalam blog dia. 



 Jubah Jr dari LizOthman.com

Bebalik pada cerita Arman. Kalau sebelum dia start sekolah apa salahnya, pendapat saya. Tapi sebenarnya, saya tak confident nak suruh dia jadi model, dengan peragai dia yang nakal-nakal manja tu. Sebab Kak Long kata, lama kalau kita gi foto shoot untuk majalah ni. Bukannyer sekejap. So, saya pun try lah tengok mood Arman macam mana. Kami pegi Putrajaya. Tak der bawak kamera SLR pun. Just bawa henset ni jer. :)



Klik pertama: mood tengah baik..siap pegang hujung jubah, gaya macam girl pegang hujung dress



Klik ke -2: ..senyum.. masih lagi mood ceria




Klik ke-3: lagi ceria.. ibu dia pun yeay.... happy double peace..


Itu sahaja. Hanya berjaya 3 klik. lepas tu saya "Armannnnnnnnnnn!!!!!!' dia panjat sana, panjat sini, lari sana, lari sini.  Walaupun pakai jubah, nampak Arman selesa sekali. Sebab kain dari cotton dan cutting dia longgar sesuai untuk kanak-kanak yang lasak bergerak. Raya nanti nak tempah awal-awal untuk jejaka-jejaka idaman Malaya saya di rumah.

12 comments:

  1. comelnya Arman..besar nanti hensem nieh..hahaha

    ReplyDelete
  2. haha...smpt 3 snap je...
    camna nak diajak photo shoot tu?

    ReplyDelete
  3. Mary ann, thanks... tu yg berdebar ibu dia nak besarkan dia tu...:)

    ReplyDelete
  4. Is: hahah... camno nak buek?

    ReplyDelete
  5. kalau ada button 'like' FB tuh, dah lama saya klik like berkali kali, comel si armannn tuuuuu ;)

    ReplyDelete
  6. Cekkeya: Terima kasih. Ada yang cakap macam tu, pastu bila kenal tak sanggup nak jaga dia heheheh

    ReplyDelete
  7. Hmmmm..maybe I wanna send my son for a trial to...dulu masa dia umur 6 bulan - 1.5 tahun pun ramai yg suruh masukkan dia dlm contest baby comel. Right now he is 2. Bukannya apa, I know both of us takde masa, sebab sesi shooting tu semua lama..

    ReplyDelete
  8. DaddyZiyyad... yerrr..uyerrr. hantar la si comeyyy ziyyad tu masik contest.. bole menang.. geram tengok dia tu

    ReplyDelete
  9. Arman yang conteng dinding hari tu kan?
    :)

    ReplyDelete
  10. DrSinga: yer itu lah dia.. yg conteng dinding dan muka dia sekali... sekarang ni dah kurang sikit tabiat tuu...

    ReplyDelete
  11. Alahai Comeynyer!! Sorry lambat tengok posting nih.. Anyway, thanks Mas for being supportive.

    Love.

    ReplyDelete
  12. hahaha... ija... thanks.... yg bertiga tu ada tapi tak berapa nak jadik gambar dia..

    ReplyDelete