13.1.11

kesemsem

Pernah dengar?
Pernah guna?

Bukan barang.. Bukan orang..

Makna 'kesemsem' ialah 'terlalu jatuh cinta'

Ya, hari ini saya akan cakap pada encek kaki pancing

'awak, saya kesemsem pada awak'

Apa respond dia agaknya?...

7 comments:

  1. ahaha
    respon dia?
    mata buntang tetiba juling..
    motip?
    konpius la ape lagi!

    ReplyDelete
  2. tak pernah dengar..bahasa apa word ni?

    ReplyDelete
  3. cene nak sebut tu kak? e dia tu sounds as e pada 'semut' ke 'senget'? hehe~

    nati update respondny ye? hehehehek :P

    ReplyDelete
  4. a'ah... e pepet ke e taling tu pronunciation nye?
    bahasa apa tu kak?

    ReplyDelete
  5. Kalau org cakap tq... saya pernah dengar la "sem sem" ( same = sama).

    ReplyDelete
  6. hahaha mas
    awak nih macam2 word yg ada
    tp comey gak word tu ..
    cb sebut byk kali dgn ala irama dangdut
    pasti lagi comey hahaha
    tp ni cam bahasa indon or jawa je
    *ampun kan saya ya bapak2 or ibu2 kira'nya saya salah ;)

    ReplyDelete
  7. Sidratul: iyer... seprti yang diduga... hehehe
    Lily: bahasa melayu
    As & Is: hehehehe.. akak pun tak tau...
    proud mama: heheheh... tu ler kan... dah lama tak dengar sem-sem
    Izazi: hahahaha... hah, dah cuba macam dangdut hehehe

    ReplyDelete