23.1.11

maklumat penting dari polis

Saya terima BBM semalam. Nak share, mungkin ada yang tidak tahu.

~~~~~~

‎​MAKLUMAT PENTING DR POLIS.
Msg pnting utk semua golongan wanita yg nak pegi ke tmpt kerja, ke skolah, kolej sorg diri..Jika ada trjmpa sorg kanak2 mnangis d jlnan & mnunjukkan anda alamat tmpat tinggalnya & mminta anda mmbawanya ke alamat tsebut tlg bw dia ke balai polis yg brhampiran..tidak kira ape pun yg tjadi,jgn sesekali pegi ke alamat tsebut.. ini adalah taktik trbaru satu kmpulan yg ingin merompak,menculik dan merogol. Pls fwd 2 all ur loved ones so they can inform friends n family members.
(From: ASP SUMAN KUMAR D9-Bukit Aman) Always Be Alert.

~~~~~~

Seram kan? Macam-macam berlaku. Dulu ada terima sms kata untuk orang peremmpuan kalau accident\bergesel kereta jangan keluar dari kereta jika kita memandu seorang. Ingat diaorg main-main. Next week tu, keluar berita ada polis tangkap sekumpulan lelaki jahat sebab dia buat-buat langgar kereta seorang gadis. Gadis tu keluar kereta, pastu lelaki2 jahat ni pun tangkap gadis tu bawak masuk kereta dioarag. Seorg lagi bawa kereta gadis tu pergi estet mana ntah. Gadis itu dirogol dan dibunuh. Keretanya dibakar.

Sejak itu saya tak berani keluar kereta kalau bergesal dengan mana-mana kereta. Tak kira lah salah sapa. Sebab last two months memang berlaku. Kereta itu follow saya, saya terus bawa kereta ke PPUM (sebab mmg nak gi hospital). Bila tengok belakang kereta tu dah tak de.

5 comments:

  1. zaman skrg ni, nak buat baik pun kena fikir byk kali

    ReplyDelete
  2. Is: betul tu, setuju sangatttt

    ReplyDelete
  3. thanks for the info.
    Harus berjaga jaga.

    Cuma kena beringat juga, sistem sebaran maklumat thru BBM/email berantai/SMS berantai ni, banyak yang spam.

    ReplyDelete
  4. zaman skang ni macam2 cara org nak menipu or buat jahat..takut kan...tapi apa2 pun kena hati2

    ReplyDelete
  5. DaddyZiyyad: welcome... skrg kalau mauk kereta kat car park pun kena berhati-hati tau... masuk kerta terus kunci kereta.

    Lily: takut nak keluar.. nak naik cab takut, nak naik bas takut.. nak bawak kereta pun takut

    ReplyDelete