15.2.11

Bila dia jujur


Hari tu kami tengok TV. Ada iklan susu anmum.. Ada Wardina. Cantik sungguh dia. Bukan sahaja cantik tengok di TV, tengok dia depan-depan pun memang cantik.

Saya tanya Amirul, kenal lagi tak aunty Wardina tu?

Dia jawab, 'Kenal, jumpa masa abang masak pizza tu'. Pastu saya saja 'test' dia. Saya kata dengan nada merajuk, 'mmrrmmmm aunty tu lawa.... ibu tak lawa...' Dengan harapan dia akan pujuk saya...

Tapi dengan muka selamba dia balas 'Tak per, nanti bila ibu besar macam ayah, mesti ibu cantik macam aunty tuuuu'.

Hah? Nak tunggu besar macam ayah?  Tak der harapan. Sebab saya dah cukup besar.

Kengkadang bila anak jujur, pun 'tak  berapa best' jugak kan?

15 comments:

  1. huhu... ikhlas tp pedih ... ni pon tgh nak diet gak ni. takut aisyah dah pandai ckp, 'mummy fat' :P

    ReplyDelete
  2. at least he speaks out the truth. :)

    ehehhe.. minda budak2 mmg jujur, cuma derang answer ikut apa yang derang tau je.. hehe

    ReplyDelete
  3. Kejujuran kanak2 memang kadangkala meruntun jiwa!
    ~hehe

    ReplyDelete
  4. Oyis; hahaha... bab gemuk ni, saya dah banyak kali kena... dia nampak kita melompat2 try seluar jeans jer, dia kata 'ibu dah gemokkk' ...

    ReplyDelete
  5. Effa, tu la, kalau nak pergi formal diner, elok tanya anak sesuai ker tak baju yang kita pakai. cantik ker tidak. sebab kalau tanya encik abang, tak tau iklas ker tak, jawapan lebih kepada nak menjaga hati hheheheh

    ReplyDelete
  6. DaddyZiyyad, bila anak cakap jujur tak berapa nak 'sentap'.... kalau encik abang terlalu jujur, lagi kita meruntun dan malanton.. heheheh

    ReplyDelete
  7. cetttt..
    kasi mata mama kuar darah je nanges

    ReplyDelete
  8. bijaknye anak sis...
    mesti dia copy ayat ibu dia bila dh besar boleh jd itu n ini :P
    adik lelaki sy dlu sgt2 laser..
    kalo kakak2 dia gemuk ke hitam ke byk jerawat ke mmg direct kena smash depan2 huhuhu

    ReplyDelete
  9. adik sy dlu masa kecik mulut nye laser..
    smash depan2 kalo gemuk ke hitam ke byk jerawat ke.. mmg pedih nk dgr huhuhu~~ tapi kanak-kanak mmg jujur.. ckp dari hati :)

    ReplyDelete
  10. Is: hahahaha.... hampir macam itu atau ibu bertukar menjadi warna hijau!

    ReplyDelete
  11. Cik Fiza, dulu akak pun banyak jerawat, sampai malu nak keluar rumah... tapi lagi malu bila balik kampung jer...ada sepupu yang kecik2 dulu selamba jer sound macam Fiza kena.. so i really understand that.. hehhehe

    ReplyDelete
  12. jangan kena tampar dgn orang len sudahh.. ahaks

    ReplyDelete
  13. izinkan saya ketawa hampir guling2 ni!!!

    ReplyDelete
  14. En_me, tak tampar... peluk lagi... hehe

    ReplyDelete