15.3.11

Bahasa Arab

Pada satu hari, saya dan keluarga biras saya, berkumpul di rumah FIL. Tiba-tiba...

Nabil, sepupu Amirul tanya:
Amirul, kat sekolah ada belajar bahasa arab?

Amirul jawab sepantas kilat, tanpa ragu-ragu:


Ada! Alif a, ya mim yam... ayam! Ha, senang jer!



Kami satu rumah, gelak terkekeh-kekeh.. Amirul, pada satu-satu ketika, dia memang ada tahap keyakinan yang cukup tinggi. Dia memang anak ibu! wink..wink..

14 comments:

  1. hahhaa....
    bijak...Amirul memang bijak....dan lucu

    ReplyDelete
  2. kihkikih..
    pandaiiii amirul! :D

    ReplyDelete
  3. amirul memang anak yang bijak dan tak pandai nak menyusahkan parents...keep up mirul...

    ReplyDelete
  4. hahaha.mcm citer pramlee pulak. alif ya mim...buaye.
    hai la anak...itu jawi, bukan arab.

    ReplyDelete
  5. meh nak sep High5 dengan Amirul!!!
    kihkihkihhhhhh..

    ReplyDelete
  6. betul jugak kan..actually huruf tu in arabic dah..cuma tukar bahasa jer..hehe

    ReplyDelete
  7. Tergiang-giang suara amirul dgn penuhhhhh confident nyanyi lagu 'happy birthday' masa kat cinta sayang,sungai petani :)

    ReplyDelete
  8. Daddy Ziyaya: heheheh cute kan....

    ReplyDelete
  9. DRHanie: heheheh.. thanks....

    ReplyDelete
  10. keyphochee: InsyaAllah... terima kasih :)

    ReplyDelete
  11. Is: arab lah tuuuuu... tulisan arab.... :)

    ReplyDelete
  12. DrSinga: meh.... sep balik. sambil terlompat-lompat dia... :)

    ReplyDelete
  13. Lily: betul..betull...betulll..... :)

    ReplyDelete
  14. Cik Puan Izazi: heheheh.. bukan happy birthday... "selamat hari jadiiii... selamat hari jadiiii... selamat hari jadi untuk adam......" heheheheh bebudak yg lain dok diaam jer....

    ReplyDelete