23.3.11

Info menarik pagi hari

‎​
Di sini saya nak share sedikit info menarik yang saya dapat hari ini:

"Tahun ini mempunyai 4 tanggal aneh:
1-1-11, 11-1-11, 1-11-11, 11-11-11.
Sekarang cuba ini: ambil 2 digit terakhir tahun kelahiran anda dicampur dengan umur anda tahun ini.
Hasilnya pasti =111"

Ok, saya cuba. 2 digit akhir kelahiran : 76. Umur tahun ini : 35 (maaakkkkk aiiii lagi 5 tahun masuk angka 40!)

Jadi 76 +35= 111

Subhanallah !! its... miracle !

Cuba try. Mana tau ada yang TERdapat nombor lain pulak wink..wink..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

13 comments:

  1. 86+25=111 !! wow!! betullah ! :D

    ReplyDelete
  2. Haaaa... dah try... mmg jadi..!! betul3x!

    ReplyDelete
  3. aaahhhhaaaaaa betul la kak.... mmg jd 111... subhanallah...

    ReplyDelete
  4. yang pastinya, 11/11/11 dah ramai yg cop utk:

    -wedding
    -buat elective caesar

    hehehe

    saya dah try formula tu, betul!!! 111

    ReplyDelete
  5. menarik... dah cuba... tapi bile tengok umurku cuak lak rasanya... kihkihkih... abg ckp dah tua tapi diriku ini masih remaja purba...

    ReplyDelete
  6. Dh try gak. Mmg sama 111. 81+30=111

    Tp rasa if tahun lps 2010, semua org akan dpt 110 & tahun dpn 2012 semua org akan dpt 112. semua org akan sentiasa dpt no yg sama sbb tahun & umur akan bertambah sama semua org (+1).

    2010: 81+29=110, 2012: 81+31=112

    Pengecualian kepada tahun Cina (tmbh 2 tahun on tahun haiwan yg dilahirkan) & tahun Islam kan? hehehe.Yg dua tu mesti kira lari punye.

    Hehehe cuba korang kira jugak. Betul tk teory Fid nih =D

    ReplyDelete
  7. saya pun dah try hari tu
    memang betul
    kagum kan

    ReplyDelete
  8. Mis Fyd: hehheeheh... betul lah teori tu... mmg dapat sama. Cuma yhis year macam special sket coz the number is 111... kot... hheheheh... thanks for your theory tu...

    ReplyDelete
  9. Drhanie; heheheh... ajaib kannn....

    ReplyDelete