24.3.11

Jangan cium

Amirul ada 'man to man talk' dengan ayah dia malam tadi. Dia kata dia malu bila kami cium dia di sekolah.

HAH???! Respond saya. Ohhh tidak. Dia baru aje masuk darjah satu. Dah tau malu konon. En Kaki Pancing minta saya 'respect' dengan keputusan Amirul.

Patut la selama ni, bila saya cium pipi, dia keras macam tiang. Saya cakap 'I love you' pun dia tak balas.

Pagi tadi, saya saja tanya dia,'Boleh ibu cium abang?'. 'Tak boleh', jawab dia ringkas. 'Boleh tak?, saya tanya lagi. Dengan muka serious dia cakap 'kat sini tak boleh, kat rumah tak per'.

Saya tengok ramai jer parents yang cium anak-anak dia.... Yang gegirls la... Mungkin sebab tu dia malu..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

10 comments:

  1. For me, as a parents, we have to respect his decision. Cuba suruh hubby korek lagi, ada tak kawan2 dia ejek kat school sebab kes cium tu?

    ReplyDelete
  2. i have given a thought on this long ago though my boys are still small.
    am planning to teach them to be proud of the parents bcoz kissing us in the public is not wrong at all

    ReplyDelete
  3. dia malu nanti kawan2 ejek.. sesetengah budak tak reti nak luahkan yang dia tak suke.. takut kena marah..

    ReplyDelete
  4. oo lala..
    dia sudah besar
    sangat la sedih bila dia tak bagi kita cium kan

    ReplyDelete
  5. DaddyZiyyad: rasa sedihhh sangat...dah anak semua lelaki..... yg arman yng suka kontrol macho tu agaknya, tadika dah tak bagi kita cium dia

    ReplyDelete
  6. gentlemen. hehehe.

    nana siap peluk! so girlish ... :P

    ReplyDelete
  7. Is: that what we keep telling our kids, but years ago, i never realise how peers influence can affect our kids' view on this issue, now i knew.. :(

    ReplyDelete
  8. Aizamia: dah tanya... dia kata kawan-kawan ejek dia...

    ReplyDelete
  9. Drhanie: memg sedih giller

    ReplyDelete
  10. Effa: kan best bila ada girls.....

    ReplyDelete