4.4.11

Lagi apa yang menarik di JB

Ok, ok... sebenarnya macam  nak sambung siri JJCM ni esok. Takut esok tak der idea nak type apa, tapi ntah ngapa, tergedik-gedik hati ni excited nak buat entry  ni cepat-cepat.  Kami sekeluarga menginap di hotel sebab datang ramai, sampai 3 kereta. Nak tidur rumah sedara macam segan plak  Konsep 'segan' bahasa selatan maknanya 'malu', kalau 'segan' bahasa utara maksudnya 'malas'... Betul kan? Mana orang utara, habaq mai skettttt :)

Di hadapan hotel. Seberang jalan... Menikmati permandangan...
ada insan mencari rezeki

Malam itu, siri JJCM membawa kami ke Kampung Melayu. Saya pun ada sedara kat situ, cuma malam tu tak berkesempatan ke rumah diaorang. Kalau ke Kampung Melayu, yang paling famous ialah murtabaknyer....

Kalau lalu waktu malam di Kampung Melayu, mesti boleh nampak...


Ini dia murtabak yang diidamkan....ada juga yang kecur air liur tengok gambar ini


Kalau ke JB, tak sah kalau tak merasa mee rebus

Ini pulak otak-otak...  kat KL pun mudah jumpa...
kalau kat carrefore pun ada siap jual dalam packet, tapi tetap tak sama


Me and Iman :)
Saya dengan muka kekenyangan, sebab dapat makan puas-puas heheheheh... tengok perut la.... lepas ni adalah misi mengempiskan semula perut... ngehhhhh...ngehhhhhh
 dan Iman my sunshine dengan muka kepenatan.....

5 comments:

  1. wah2.. mmg JJCM sungguh ni...
    ala perut xpe leh dikempis2 kn :)

    ReplyDelete
  2. Fiza: sabar jer.... macam iklan tu ek?... bila ada orang, tarik napas, perut pun kempis.. bila tak der orang... lepas napas... hehehehe

    ReplyDelete
  3. Iman dah besarrrr!!!!
    :)

    ReplyDelete
  4. i miss jb la (sebab belajar kat sane dulu). next month nak buat jjcm kat jb lah.

    ReplyDelete
  5. DrSinga: yup!!! :)

    Azza: elehhh... bukannyer jauh.. alang-alang u balik kampung.. terus ke depan sikit jerrr... :D

    ReplyDelete