12.4.11

Ophthalmologist

Pagi ini Amirul ada appointment ophthalmologist. Sebab takut salah term lagi seperti entry sebelum ini (hheheh thanks DaddyZiyyad..), maka saya paste dari wikipedia untuk tatapan semua.

'Ophthalmology is the branch of medicine which deals with the anatomy, physiology and diseases of the eye. The term ophthalmologist refers to a specialist in medical and surgical eye problems. Since ophthalmologists perform operations on eyes, they are considered to be both surgical and medical specialists'

Saya suka tulisan doktor yang ini. Mudah dibaca. Selalu kita cakap dengan kawan 'eh, naper tulisan awak buruk sangat??'. Kawan selalu akan balas 'Ni tulisan doktor tau!'.. Padahal kita satu Tanah Malaya tahu dia bukan doktor. Doktor jugak dapat nama buruk.

Kesian doktor. Tapi mmg jarang kita dengar orang cakap 'tulisan cantik macam tulisan doktor'... Walaupun kadang2 memang ada doktor yang boleh menulis dengan cantik walaupun ramai pesakit. Betul tak? :)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

9 comments:

  1. buruk - buruk pun tuliasan doktor...
    aku boleh baca.
    keh keh keh...

    ReplyDelete
  2. kadang2 saya sendiri tak boleh baca tulisan sendiri!!

    ReplyDelete
  3. tulisan my doctor pun saaaangat lawa!

    ReplyDelete
  4. yer setuju ngan sis.. mmg slalu kalo tulisan x cantik mmg org kata cm tuisan dokter.. sbb dokter slalu tulis laju2 yg kdg2 x bape nk difahami...sbb dia nk rawat ramai lg pesakit hihihi :P

    ReplyDelete
  5. dari dulu.. kalau tulisan tak cantik mesti disamakan dengan doktor, kesian kat doktor dapat nama..

    ReplyDelete
  6. Dari referral letter tu, saya baca bahawa anak you ada severe atopic dermatitis, and on ORAL steroid. Dah berapa lama dia ambil steroid? Just be careful, sebab personally saya dah jumpa byk kes yg mana parents bawa ke specialist, diberi steroid for long term! Kalau secara berkala & terkawal, its OK.

    ReplyDelete
  7. Sidratul: hehehehe... wahhh hebat!

    DrSinga: huhhuuu tu mesti, masa ramai pesakit kat klinik!

    Is: Orangnyer lawa tak?? ;)

    Cik Fiza: hehheheh....pastu nurse baca sambil kerut-kerut kening.. jangan nurse bagi ubat silap dahhhhh

    Aizamia: hehehe.. tapi kalau kat kampung, bila sebut 'rumah doktor; kat kepala mesti terbayang rumah yang besarrrr...

    DaddyZiyyad: saya ada tulis pasal prednisolon tu kat page 'eczema' kat atas... doktor paed ngan doktor derm mesti tak sependapat

    ReplyDelete
  8. tulisan saya cantik.. percayalah!
    hehehe
    kalo time malas jer jadi hudusss :D

    ReplyDelete
  9. DrHanie; ehhehehe.... teringin nak tengok.... nanti buat le entry pasal tulisan sendiri.... :) boleh yer Drhanie hehehe

    ReplyDelete