5.7.11

Babi

Bukan nak mencarut.
Tapi ini satu fakta.
Satu pengajaran.


Saya ada beli sehelai jaket kulit yang best semasa saya di Kota Cinta dahulu. Harganya EU50. Kalau convert duit RM, kira dua ratus lima puluh hengggeeeettttt.... Memang masa nampak, terus jatuh cinta sebab nampak simple and cute. (alala...mengaku sket, bila pakai terasa cute)...

Memang kalau pakai, rasa selesa yang amat... suam-suam gitew... saya dah pun pakai merata alam, sehinggakan pergi tengok wayang pun saya pakai jaket kulit itu juga.

Masa beli, saya mmg ada tanya En Kaki Pancing.. jaket apa ni, kalau betul leather mana nak dapat EU50. Murah. Dia kata ok, ok. Dia lagi tahu bahasa Perancis ni..

Pastu, kemarin dia bagitau 'Awak jangan marah, jangan terperanjat tau, jaket awak tu, jaket kulit babi!! Siap ada tulis 100% kulit babi...... " Hah????  Saya ingatkan dia tulis 100% leather.. Bagi mengurangkan kemurungan saya,  En Kaki Pancing dah tolong masukkan jaket dalam plastik. Lain kali belajar pandai-pandai bahasa perancis... jangan tido dalam kelas.

pastu, saya nak kena samak satu badan ker??? dah merata pakai jaket tu.....  huwaaaaaa..... sob..sob...



 comey...
jaket atau yang tuan yg pakai itu comey? hhehehehe

 psstt... kalau saya jual RM50, laku tak rasanya? kalau ada orang nak beli, halal tak sumbernya?
saja nak tanya untuk kepastian. En Kaki Pancing kata tak payah buang, tak payah jual,  dia nak bagi amoi kat pejabat dia... Wahhhh... bertuah sungguh amoi itu....

15 comments:

  1. erm nampaknya rezeki amoi tu la akak...

    ReplyDelete
  2. huuhuuu Lily, sayang plak rasanya.... banyak kenangan maneh ngan jaket tu....

    ReplyDelete
  3. kak ngah cri sabun namenye taharah....sabun tu die punye function untuk samak kalo terkena kat badan...ustaz kak maziah pernah bg tau...

    ReplyDelete
  4. maziah: heheheh... boleh beli tu, bagus juga... thanks for info. *hug*

    ReplyDelete
  5. hehehehe....welcome...sharing is caring...

    ReplyDelete
  6. takpelah.. dari terus dihantui biarlah ia terus hilang dari pandangan.. ;) untung amoi tu..

    ReplyDelete
  7. babi dalam bahasa perancis apa? :P

    ReplyDelete
  8. haduii... sabo je la.. kt m'sia pun ada kasut kulit babi. huhuhu...

    ReplyDelete
  9. aisehhh...
    tapi kalo dah samak pun, mesti rasa x syok gak nak pakai.ye x?
    jual je la kat amoi tu. jgn bagi je.hehehe

    ReplyDelete
  10. aisyh, mcm mana tb2 en. kaki pancing perasan yg 100% bab1? mcm2 kan kak. msti rasa len mcm pastu bcampur2 dlm hati, bl dpt thu. ;)

    ps-kak, kalu bg kt amoi tu, blm tntu boleh nampak cntik. kena tgk gaya gak. ehehe.aisyh, mcm mana tb2 en. kaki pancing perasan yg 100% bab1? mcm2 kan kak. msti rasa len mcm pastu bcampur2 dlm hati, bl dpt thu. ;)

    ps-kak, kalu bg kt amoi tu, blm tntu boleh nampak cntik. kena tgk gaya gak. ehehe.

    ReplyDelete
  11. patut rasa suam-suam je ye...kena samak tak badan kita nanti?tak reti gak ni..

    ReplyDelete
  12. Effa: tu la pasal... patut tulis terang-terangkan...

    Is: hahahha betul tu, setuju. al least bole akak beli jaket kulit kat petaling street

    Cekkeya: hehehehe gaya camne tuh? belum bagi lagi kat amoi tuuu...

    ReplyDelete
  13. Aizamia: tapi kan, kita pun dihantui dengan EU50 tu hehhehehe

    DaddyDoubleZ: 'porc' jugakkk... tp masalahnya dia tak letak kat label tengkuk tu, dia letak kat celah2 tag cara2 membasuh jaket tu

    Ummiarissa: hahaha kalau tak tau, kira halal kott.. hahah saya pun still compius lagi..

    ReplyDelete
  14. adui...masalah jugak kan..nasib baik tau..

    ReplyDelete
  15. Lyn, tu lah kan.... buatnya kita bagi kat sedara mara, lain pulak jadinya.. heheh

    ReplyDelete