7.7.11

Bila anak tak der selera makan

Menu malam ini: fetucini, bebola daging dan donut hangus... Heheheheh

Tips bagi anak2 yang susah nak makan:

1. Bagi mereka makan ubat cacing 6 bulan sekali.

2. Galakkan mereka tolong masak bersama-sama. Kerja yang ringan-ringan seperti asingkan ekor taugeh atau hias pizza mengikut selera mereka.

3. Masak makanan menghasilkan gabungan beberapa warna dan pelbagai bentuk.

4. Kreatif menghias makanan mereka.

Psssttt..yer, saya dalam proses membuat tu semua. Ubat cacing pun dah bagi minggu lepas. Harap2 lepas ni makin berselera mereka makan. :)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

3 comments:

  1. insyaAllah kak..

    macam saya pulak, anak2 akan bertambah selera bila babah dorang yang masak.. hikhikhik.. tak sabar nak tunggu hujung minggu ni..

    ReplyDelete
  2. mengapakah donat itu hangus? keh keh keh

    ReplyDelete
  3. hehehhehe.. mamanyer pun sure bertambah selera makan sekali, yer tak???

    is: hahaha.. amboiii, amboiii... tu sebenarnya saja akak bagi hangus bagi menambahkan pelbagai color ;p

    ReplyDelete