10.10.11

RM3.00

Syukur, itu harga brekpas saya pagi ini. Nasi goreng planta, kupang kunyit dan sambal sotong. Walaupun pada awalnya saya menjangkakan RM2.30 hehhe

Saya suka main teka2 harga makanan. Ntah tak tau kenapa. Especially kalau harga yg dibayar lagi murah dari harga yang saya teka.

Dua bulan lepas, kami anak beranak makan di food court KLCC. Arman nak makan ketam kat stall mamak tu. Saya jangkakan RM5.00 sahaja buat seekor ketam kecik. Try teka berapa?? RM 10.00 tau!!! Mak oiiiii mahalnya.
Geram sangat. Disebabkan bila difikir apa yang dimakan menjadi darah daging, saya tenteram sikit. Tp masih berbisa di hati. Geram sampai terlupa amik gambar.


So kengkawan, jangan cuba try2 nak rasa stall mamak kat KLCC, tu belum amik udang galah goreng ngan nasik tambah sayur dan kuah kari. Mau seratus hengget kot kena.

Serik, dah tak mau datang situ lagi.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

7 comments:

  1. payah klu kedai mamak yg ala ekslusif sikit nih
    tpi klu makan kat maak standard siap ade rega lagi range dari berapa ke berapa.
    yg best boleh argue2 lagi
    dan yg paling best dia ikut rega kita..

    ReplyDelete
  2. SM: bukannyer eklusip pown... kat food court tu jer... tak patut tibai harga camtu... kecik darah

    ReplyDelete
  3. ai jarang makan kat mamak.. sebab tau harga dia agak mahal dengan tengok tempat jugaklah..

    kat food court tu sewa dia tinggi agaknya tu yang rege jadi mahal..

    ReplyDelete
  4. sedapnya nampak brekpas itu...terliur pula =p

    ReplyDelete
  5. sy pun suka jugak main teka2 harga, lagi satu, selalu je bila ambik lauk yg lebih kurang sama dgn kawan, slalu pertikaikan, kenapa lauk kita murah/mahal 30 sen ke. ahhaha buruk perangai. ;)

    ReplyDelete
  6. nyum!! sedapnye bekfes tu!! lapaarrr... hani pn pnh kna, kt food court kl sentral. mkn nasi lauk kupang dlm 5 6 ketul dgn ulam. harga sampai RM10.50.. huhu..

    ReplyDelete
  7. saya menangis sedih tatkala makan nasi dagang kat klcc.

    harga yang dia tunjuk rupanya harga nasi je. abis tu, takkan nak makan nasi saje takde lauk? berbelas jugak rege nya. sedih!

    ReplyDelete