20.5.14

Kehidupan kami di Sabah

Alhamdulillah, hampir sebulan setengah menetap di Sabah. Ramai yang tanya best tak duduk di Sabah. Jawapan saya, memang best sangat. Negeri yang cantik, dari dasar laut sampai ke gunung. Pencinta alam macam saya (cewahh) memang bahagia duduk di Sabah.
Tapi yang paling best sekali ialah kawan-kawan di sini. Ramai yang menghulurkan bantuan sebelum kedatangan kami lagi. Contohnya dalam buat urusan rumah. Ada yang pinjamkan kereta berminggu-minggu, pinjamkan periuk belanga dan pinggan mangkuk. Ada yang jemput kami datang rumah makan malam. Ada yang menghulur lauk. Ada yang sudi bawa saya berjalan ke kedai peralatan buat kek. Memang tersentuh dan rasa disayangi. Semoga Allah SWT membalas budi mereka dengan sebaik-baik kebaikan. Amin.


Subhanallah.  Sekarang saya tak perlu pergi jauh untuk menikmati permandangan matahari terbenam sebegini cantik. Hanya duduk di balkoni sahaja. Rezeki dari-Nya.

12 comments:

  1. cantiknya... k ayin pindah KK atas urusan keja ke? brp lama menetap di sana? all the best. newplace, new advaneture :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak dah bersara. Ni ikut suami kerja kat sini :)

      Delete
  2. Moga semuanya berjalan dengan baik di sana..
    Gambar pemandangan tu sangat cantik.. Subhanallah.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg rasa beruntung sangat, dapat rumah dekat ngan laut.

      Delete
  3. ada yang kata
    sunset di KK adalah salah satu antara dua yang tercantik di Asia Tenggara ini
    [ the other one is in Ujung Pandang ]

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang almost tetiap hari cantik sunset dia :)

      Delete
  4. salam ziarah ayin ..
    psl maine coon tu ..
    depend kt bajet kita ..
    kadang2 depa jual lebih dari rm5000/ ..
    yg kawan dari KK tu .. dah terdelete contact no dia ..
    tp ada kwn kt KL nak jual maine coon juga ..
    utk delivery no problen sbb kami biasa bawa masuk dari europe ..
    kucing ok jer .. yg utama, harga MC tu la ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mula2 mmg plan nak beli dari KL. Tapi kucing dr KL kena kuarantin 21 hari - 1 bulan tu yang buat piker bekali2 nak beli luar Sabah. Tq Aby

      Delete
  5. apapun KK is a nice place to visit ..
    dah pernah sampai ke sana ..
    Kundasang,gunung kinabalu, Kudat@tip of borneo ..
    antara yg dikunjungi ..
    kwn kucing yg kami pergi rumah dia kt Penampang ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa nama catery dia yer? bole saya try tanya2 kat group breeder atau google. TQ Aby :)

      Delete
  6. Salam perkenalan..masih ada di KK ke. Saya bakal berpindah ke kk dlm masa terdekat ni. Mudah2an urusan dipermudahkan hendaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya juga akan lapor diri ke Sabah april 2016 ni...

      Delete